Search
Close this search box.

SOS projekt – Skupaj, Obogatimo Srce!

Čarobni december za družine z atopijskim dermatitisom

Dobrodošli na spletni strani, ki prinaša čaroben december, posvečen družinam, ki se soočajo z atopijskim dermatitisom! Predstavljamo vam SOS projekt – Skupaj, Obogatimo Srce! – poseben niz dogodkov, ki je namenjen izmenjavi izkušenj, povezovanju in ustvarjanju nepozabnih trenutkov za vse, ki se spopadajo s to kožno boleznijo. Naš projekt je osredotočen na izboljšanje kakovosti življenja skozi dejavnosti, ki hkrati skrbijo za zdravje telesa in duše.

Zakaj SOS - Skupaj, Obogatimo Srce! projekt?

V SOS projektu verjamemo v moč skupnosti, izmenjavo izkušenj in ustvarjanje trajnih vezi med družinami, ki se soočajo z atopijskim dermatitisom. Druženje med bolniki, ki imajo kronične bolezni, pomaga zmanjšati občutek osamljenosti in izolacije, spodbuja izmenjavo praktičnih nasvetov ter omogoča čustveno podporo. To je še posebej pomembno za bolnike z atopijskim dermatitisom, saj lahko deljenje izkušenj olajša soočanje z izzivi bolezni, hkrati pa ustvari občutek pripadnosti in razumevanja.

Projekt je izveden v sklopu – Program akADemija z naslovom Opolnomočenje, ozaveščanje in dvig zdravstvene pismenosti za bolnike z atopijskim dermatitisom in njihove svojce, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Zasnovali smo brezplačne, inovativen, multidisciplinaren program, ki je dostopen v vsakem trenutku.

Vabljeni na druženje z družinami, ki jih je prizadel atopijski dermatitis in vzpostavite nova srčna prijateljstva. 

Program SOS projekta - Skupaj, Obogatimo Srce!

  1. Druženje v Zavodu Igriše – 1. december: Ustvarjalne delavnice, igre in toplina ognja vas pričakujejo v Zavodu Igriše. Druženje obogati dušo, zato ne zamudite te priložnosti za povezovanje z drugimi družinami.
  2. Čarobni Ogled Disneyeve risanke “Želja” – 3. december: Pridružite se nam v kinu Cinemaplex Maribor in doživite čarobnost Disnijeve risanke “Želja”. Zavod Atopika krije karte za otroke in enega od staršev, kar je posebej prijazno do družin, ki iščejo brezskrbno doživetje.
  3. Delavnica “Sprostitev ob zavedanju telesa” s prof. dr. Vito Poštuvan – 4. december: Prof. dr. Vita Poštuvan vas bo vodila skozi sprostitveno delavnico, ki temelji na principih čuječnosti. To je koristno za ljudi, ki iščejo informacije o sprostitvenih tehnikah.
  4. Delavnica nege kože ob toplem čaju – 8. december: Raziskovanje pomena nege kože pri atopijskem dermatitisu bo potekalo ob prijetnem čaju. Spoznali boste pomen nege kože in testirali različne negovalne produkte. 
Vabljeni!