Search
Close this search box.

Reši vprašalnik za bolnike z atopijskim dermatitisom!

Postanite del spremembe!

Izvajamo prvo raziskavo v Sloveniji, ki ob zdravstvenem vidiku zajame tudi vpliv atopijskega dermatitisa na socialne stike, družinske odnose, duševno zdravje, zaposlitev in finančno situacijo. Ob navedenem pa postavi tudi temelje za dodatne izobraževalne vsebine  in podporo osebam z atopijskim dermatitisom.

Raziskava se odvija v okviru projekta “Poglej globlje – sem več kot moja koža”, ki je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji 2014–2021. 

Partnerji projekta so Zavod Atopika, UKC Maribor in Univerzitena bolnišnica Severne Norveške.

Želite sodelovati v raziskavi? Rešite vprašalnik.

Vprašalnik je namenjen osebam z atopijskim dermatitisom in staršem/skrbnikom otrok z atopijskim dermatitisom. Rešujejo ga lahko osebe, stare 15 let ali več.

Na podlagi vaših odgovorov v začetnem delu, glede oblike atopijskega dermatitisa, boste preusmerjeni na eno od različic vprašalnika:

  •  če  atopijski dermatitis poteka v blagi obliki: skrajšan vprašalnik (do 30 minut);
  •  če  atopijski dermatitis poteka v zmerni ali težji obliki: celoten vprašalnik (do 60 minut).

Reševanje lahko kadarkoli prekinete in nadaljujete kasneje, tako da v zgornjem desnem kotu izberete možnost »Nadaljuj kasneje« in sledite navodilom. Opozarjamo, da to možnost uporabite zatem, ko zaključite z določenim sklopom vprašanj in kliknete »Naslednja stran« (odgovori se namreč shranijo samo za zaključene sklope).

Potrebujemo vaš glas.

Več kot leto dni smo skupaj z odraslimi bolniki z atopijskim dermatitisom, starši otrok z atopijskim dermatitisom, zdravniki in s psihologinjo sestavljali ter oblikovali prvi celotni vprašalnik o vplivu atopijskega dermatitisa na kvaliteto življenja. 
 
Prosimo vas, da si v naslednjih dneh vzamete čas in vprašalnik izpolnite, ter tako aktivno sodelujete pri nujno potrebnih spremembah. TOKRAT je moč v vaših rokah in na vas je ali boste to edinstveno priložnost izkoristili. Pomislite na vse težke trenutke, trenutke brezupa, občutke neslišanosti. V vprašalniku lahko izrazite vse to in še več. 
 
S pomočjo vaših odgovorov bomo prišli do pomembnih informacij za naše nadaljnje aktivnosti: pobude za sistemske spremembe, izboljšanje psihosocialne podpore, izobraževanja in opolnomočenje oseb z atopijskim dermatitisom, osveščanje javnosti o teži bolezni.