ADCT – Orodje za obvladovanje atopijskega dermatitisa

Atopijski dermatitis  je kronična oblika ekcema. Je pogosta bolezen, ki jo je mogoče zdraviti, vendar je ni vedno lahko obvladati. Atopijski dermatitis lahko na kakovost življenja vpliva na več načinov. Merjenje obvladovanja bolezni na vseh področjih življenja, na katere atopijski dermatitis 
vpliva – vključno z vidnimi znaki na koži, simptomi, kot sta srbenje in bolečina, in splošno kakovostjo življenja – lahko vašemu zdravniku pomaga spremljati odziv na zdravljenje, usmeriti pogovor o optimalni negi za vas in zastaviti dosegljive cilje zdravljenja. 

Orodje za obvladovanje atopijskega dermatitisa (ADCT) je bilo razvito za pomoč bolnikom in njihovim zdravnikom pri celovitem in pravilnem razumevanju bolezni. Z odgovori na šest temeljnih vprašanj boste samostojno ocenili, kako dobro je obvladan vaš AD. Vaši odgovori v orodju ADCT bodo vašemu zdravniku ali medicinski sestri pomagali bolje razumeti vaše potrebe pri zdravljenju.

Kako orodje za obvladovanje atopijskega dermatitisa deluje

Orodje za obvladanje atopijskega dermatitisa vsebuje šest vprašanj. Za pravilno uporabo orodja, morate odgovoriti na vsa vprašanja.

Navodila za izračun skupnega rezultata najdete v orodju ADCT. 

S pomočjo orodja se pogovorite s svojim zdravnikom, kako atopijski dermatitis vpliva na vaše življenje.  

ADCT orodje si lahko prenesete z naše spletne strani na spodnji povezavi.