Dejavnosti Zavoda Atopika

V Zavodu Atopika bomo organizirali različne dejavnosti, ki bodo bolnikom z atopijskim dermatitisom in njihovim družinskim članov zagotovile potrebne informacije in podporo za soočanje z boleznijo.

Izobraževanje

Stalno izobraževanje in neutrudno iskanje informacij glede bolezni, predvsem kroničnih, sta dandanes nuja. Ključno je, da zaupamo osebnemu zdravniku/pediatru, pomembno pa se je tudi zavedati, da sta naše zdravje in zdravje našega otroka v naših rokah!

Zato bodi aktiven in bodi aktivna! V znanju je moč in v tvoji moči je zdravje.

Izobraževanja bom organizirala v Mariboru, če bo želja/potreba, pa tudi v Celju in Ljubljani. Srečanje bo razdeljeno na teoretični in praktični del.

Podporna skupina

Podporna skupina je varen kraj, ki združuje ljudi s podobno izkušnjo. Skupina je namenjena spoznavanju, spoštljivemu izmenjevanju izkušenj in nudenju čustvene podpore. Med prisotnimi vladajo zaupanje, diskretnost ter občutek varnosti in sprejetosti.

V primeru interesa za vzpostavitev podporne skupine, ki bi bila namenjena osebam z atopijskim dermatitisom, lahko pa tudi z luskavico in z drugimi »kožnimi« boleznimi, ter njihovim družinskim članom, bomo v zavodu skušali najti brezplačen prostor, ki nam bo omogočil druženje. V nasprotnem primeru bo potrebno simbolično plačilo, da se pokrijejo nastali stroški.

Delavnice

Delavnice se izvajajo po programu.