Ambasadorji za atopijski dermatitis. Pridruži se!

Pridruži se prvim ambasadorjem za atopijski dermatitis v Sloveniji

Zavodu Atopika iščemo 10 prostovoljcev, ki bi želeli postati ambasadorji za atopijski dermatitis.  Ambasadorje iščemo v sklopu projekta “Poglej globlje – sem več kot moja koža”, ki je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji 2014–2021. Vabimo vas k sodelovanju pri doseganju sprememb za višjo kakovost življenja bolnikov z atopijskim dermatitisom njihovih svojcev.

Partnerji projekta so Zavod Atopika, UKC Maribor in Univerzitetna bolnišnica Severne Norveške. 

Več o projektu. 

Ambasadorji so naša prihodnost.

Ambasadorji Zavoda Atopika boste pomagali spreminjati skupnost tako, da se boste aktivno vključili v pobude za raziskave, sistemske spremembe, zagovorništvo, ozaveščanje in opolnomočenje skupnosti. Kot zagovorniki bolnikov z atopijskim dermatitisom boste delovali v skupnosti podobno mislečih bolnikov in njihovih svojcev po vsej državi, ki si prizadevajo za doseganje istih ciljev. Kaj atopijski dermatitis je si lahko preberete tukaj. 

Kdo se lahko pridruži?

Programu ambasadorstva Zavoda Atopika se lahko pridružite vsi, ki vas navdihujejo spremembe, povezovanje ljudi in spreminjanje življenja bolnikov z atopijskim dermatitisom na bolje.

Pomembno je, da imate z boleznijo osebno izkušnjo. Se sami soočate z atopijskim dermatitisom? Ste starš oz. skrbnik otroka z atopijskim dermatitisom? Ali je v vašem vrtcu/šoli otrok z atopijskim dermatitisom? Ali se z boleznijo sooča vaš sodelavec? Partner? Pridružite se nam, veseli vas bomo!

Skupaj smo močneši!

Delovali boste v srčni skupnosti podobno mislečih bolnikov in njihovih svojcev, ki si prizadevajo za doseganje istih ciljev kot vi.

Do kdaj se lahko prijavite?

Prijave zbiramo, do konca meseca maja. 

Koliko časa vam bo vzelo?

Bodoči ambasadorji za atopijski dermatitis se boste vključili v kratek izobraževalni program s pomočjo katerega boste v prihodnje pomagali opolnomočiti člane naše skupnosti. Del izobraževalnega programa bo tudi v angleškem jeziku. 

Po zaključku izobraževalnega programa boste na svojem izbranem področju nudili podporo bolnikom in njihovim svojcem. Kot ambasadorje Zavoda Atopika, vas prosimo,  da našim aktivnostim nametite vsaj eno uro vašega časa na mesec. Veseli bom bomo če več. 

Področja aktivnosti?

Področje vašega delovanja bo v skladu z vašimi interesi.  

Nekaj predvidenih tem: 

  • opolnomočenje bolnikov in svojcev,
  • opolnomočenje vzgojiteljev/učiteljev,
  • digitalno zagovorništvo,
  • socialni transferji,
  • ozaveščanje,
  • pravna vprašanja,
  • diskriminacija,
  • stigmatizacija