U medijima

Medicina & Ljudje: »Zadnja leta bolje sodelujemo. Žal pa bolniki z atopijskim dermatitisom še vedno nismo dovolj slišani. Nenehno poudarjamo, da kortikosteroidi niso najboljša rešitev za kronično bolezen, vendar drugega skoraj ne dobimo. In tako smo vedno znova prepuščeni sami sebi.«

Žurnal24: Atopijski dermatitis ni nalezljiva bolezen in je hkrati veliko več kot le kožna bolezen. Bolniki so namreč neredko stigmatizirani kot kužni.

Večer: Sčasoma odkriješ, da si najbolj varen tam, kjer si sam; začneš se umikati. Kjerkoli si, slišiš: ‘Pa daj, nehaj že! Nehaj se praskati!’ Ampak ti ne moreš nehati.

Biba leze: Atopijski dermatitis: mami srbi!

Revija Gea: Bolezen razvitega zahodnega sveta – Odgovor obrambnega sistema na različne alergene iz okolja – Znaki atopijskega dermatitisa se lahko pokažejo že pri trimesečnem dojenčku – Neznosno srbenje in krvaveče rane – Problematika kortikosteroidov

Radio Maribor: V Minutah za zdravje smo z zdravnico Tijano Orešič Barač, dermatologinjo iz UKC Maribor, govorili o atopijskem dermatitisu. Predstavili smo se tudi v Zavodu Atopika in vas povabili na številne prireditve, ki so se ob svetovnem dnevu atopijskega dermatitisa odvile 14. in 15. septembra v Mariboru.